Mediaprint leverer praktisk talt alt av trykksaker

Enten det dreier seg om visittkort i små opplag eller større kataloger i store opplag finner vi riktig produksjonssted- og metode.  Vi har samlet et bredt spekter av samarbeidspartnere som benytter det nyeste av trykkteknologi og som er ledende innenfor sitt område. Dette sikrer deg som kunde en kostnadseffektiv produksjon og solid trygghet.

Vi har den kunnskapen og nettverket som skal til for å sikre at dine produkter produseres der hvor det er mest lønnsomt og hvor sluttresultatet blir best.

Under finner du mer informasjon om ulike trykkmetoder og når de er best egnet. Alt dette kan vi selvsagt gi råd om når vi anbefaler løsning. Ta gjerne kontakt for en presentasjon eller gjennomgang av ditt trykksakbehov, så gir vi deg et uforpliktende tilbud.

 

Rotasjon Heatset/Coldset

I heatset rotasjon trykker man fra rull (rotasjon). Heatset betyr at papiret blir tørket før det falses (brettes). På denne måten unngår man at fargen smitter mellom sidene. Prosessen gjør det mulig å kunne distribuere ferdig samlede og trimmede blader en time etter trykkingen har startet.

Denne trykkmetoden har blant annet følgende fordeler:

Høy hastighet, som er tidsbesparende ved store opplag
Glans i farge, dette gir et elegant utseende på trykksaken
Ingen tørketid for fargen, fargen er tørr når produktet kommer ut fra maskinen
Falses i maskinen, noe som medfører mindre etterarbeid
Mulighet for in-line produksjon, som gir ferdig renskåret, limt eller stiftet produkt rett fra trykkmaskinen
Mulighet for perforering

Maskinene kan produsere standardformatene fra A5 opp til A3, samt spesialformater.

Coldset er den trykkerimetode som benyttes i produksjon av aviser. Det betyr at det ikke er varmetørking av trykkfargene. Det kan derfor lett bli avsmitting av fargene over til motstående side. Man begrenser dette ved at man ikke har for mye farge i de mørke partiene i bilder og i rasterfelter.

 

Arktrykk

Digitaltrykk gir deg muligheten til å skreddersy trykksakene dine, og er spesielt egnet ved mindre opplag og når levering haster. Det blir ikke benyttet trykkfarger som krever tørketid og opplaget er klart til bruk eller ferdiggjøring umiddelbart. Digitaltrykk har imidlertid sine begrensninger når det gjelder kvalitet, særlig på heldekkende trykkflater.

Visittkort, foldere og flyers er eksempler på trykksaker som ofte blir trykket digitalt.

Digitaltrykk gir deg også muligheten til å personifisere trykksaken. Hvert enkelt eksemplar kan påføres unike variable data med personifisert budskap til mottakeren.

 

Offset brukes ved opplag som er for store for digitaltrykk og for små for rotasjon. Dette er trykkmetoden som gir deg den optimale kvalitet og valgmulighetene for papir og tilleggseffekter er nærmest ubegrenset. De vanligste trykkformatene går fra 32 x 45 cm til 72 x 102 cm.